donderdag 24 september 2015

Ovale hoedendozen....

Vandaag kwam er een flinke partij ovale hoedendozen binnen. In 5 verschillende maten. Hoedendozen zijn reuze handig....en decoratief. Ik gebruik ze zelf overal voor: in de vensterbank om mee te stapelen, om dingen in op te ruimen bijv. shawls en sokken, als tafeltje om er een dienblad op te zetten. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel iets mee te doen. Oh ja, ook leuk: de doos mooi te decoreren en dit als 'verpakking' voor een cadeau gebruiken. Of als soort van mand voor een kraampakket enz. De ovale hoedendozen zijn van papier-maché wat ze uitermate geschikt maakt om te verven, te bewerken met sjablonen, er mooi papier op te plakken of beide. Op Pinterest kwam ik een aantal dozen tegen die ik wel erg mooi vond en hierbij laat zien.

In mooie pastelkleurtjes,
 
Iets andere vorm maar wel een leuk idee,

 
In vrolijke kleurtjes,

 
iets voor je decembercadeaus?

 
winterse decoratie,

 
Zou je zoiets willen maken met een workshop informeer dan eens naar de mogelijkheden. Erg leuk om te doen.
 
Groetjes, Johanna

dinsdag 22 september 2015

Deuren quilt

Af en toe komen er van die bijzondere creaties op mijn pad waarbij ik denk: ongelooflijk, dat iemand dit kan verzinnen en vervolgens maken. Ik ben heus wel wat gewent, maar soms....
Zo ook afgelopen vrijdag met de Farmerswife bee. Eén van de deelnemers heeft foto's van oude, bijzondere, karakteristieke deuren gemaakt en gespaard. En deze afbeeldingen van deuren worden omgezet naar patchworkblokken wat uiteindelijk moet resulteren in een quilt.
En deze gave creatie wil  en mag ik graag delen met jullie. Op de foto is het kleine plaatje de voorbeeldfoto en ernaast, wat groter, het patchworkblok.

Let op de stofkeuze...
 
kunstig raamwerk...

 
bijzondere details...


zelfs aan de krans is gedacht...

 
bloemetjes bij de deur...


overstekende rieten kap...

 
Jullie zullen het wel begrijpen; ik ben erg nieuwsgierig naar de volgende blokken.
 
Groetjes, Johanna

vrijdag 18 september 2015

Doe-het-zelf of DIY[do-it-yourself]

2 termen voor hetzelfde, nl.: zelf maken.
Ik ben er zo'n beetje mee opgegroeid en vraag me bijna bij alles af of ik het ook zelf kan.
Niet dat ik er zoveel tijd voor heb, maar het is gewoon de 'kick' geloof ik. Slaat nergens op, een mens hoeft niet alles te kunnen. Maar ja, dat zit er nu eenmaal in.
En met mij zijn er velen die daar ook last van hebben. Gelukkig maar. Ik zou me anders een beetje vreemd gaan voelen geloof ik. Vroeger, jaren geleden toen ik nog in de verpleging werkte en het 's nachts nog erg gezellig was en je met meerder collega's 'in de wacht' zat, nam ik vaak iets te handwerken mee. Ik werd dan nogal eens vreemd aangekeken als ik met wol en breipennen kwam aanzetten in de pauze, of een borduurwerkje, of lapjes. Maar ik vond het zo leuk om te doen en legde voor de zoveelste keer uit wat ik daar dan wel zo leuk aan vond.
Gelukkig is dat veranderd en ik merk dat steeds meer volwassenen en kinderen aan de slag gaan met iets te maken. Er wordt volop geknutseld en gehandwerkt en de pakketjes om zelf aan de slag te gaan staan volop in de belangstelling.
Vorig jaar maakte ik al eens deze 'appeltjesstok'. De pakketjes hiervan, compleet met foto en beschrijving staan in de webwinkel, maar het voorbeeld hangt ook in de winkel. Leuk om op te hangen in dit seizoen.


En ook de hartjeskrans, leverbaar in meerdere kleuren, is erg leuk om te maken. Kan met de naaimachine maar ook heel goed met de hand genaaid worden. Niet moeilijk om te maken, geschikt voor jong en oud, handig en minder handig.


Wil je echt helemaal ergens je eigen draai aan geven dan is het misschien leuk om hier eens te kijken. Meer voorbeelden volgen binnen kort.
Veel knutselplezier toegewenst.

Groetjes en een fijn weekend, Johanna

dinsdag 15 september 2015

Opbergmap en Farmerswifebee....

Dit voorjaar maakte ik een opbergmap voor o.a. mijn quiltspullen. Eentje waar van alles in kan en....waarbij je ook nog kunt zien waar je je spullen hebt gelaten. Want er zitten wel 5 vakken in de opberg map en altijd als ik op zoek ben naar iets, zit het in het laatste vak, laadje of waar dan ook.

 De foto is een beetje vaag, maar ik heb voor de map 2 verschillende Tilda stoffen gekozen i.c.m. een roze ruitje. En al zeg ik het zelf, de map is best vrolijk geworden van kleur. En omdat ik bij het quilten meestal met de meer klassiekere stoffen werk, kan ik de map ook nog eens makkelijk terug vinden onder de berg quiltspullen die ik altijd om mij heen verzamel.


 De map maken was best nog wel een klusje. Eerst is de buitenkant dubbel doorgestikt en vervolgens zijn de vakjes aan de binnenkant gemaakt met doorzichtig plastic. Het lijkt wel een beetje op transparant tafelzeil, maar dit doorzichtige plastic is mooi helder van kleur. En...ook niet onbelangrijk, je kunt het onder de naaimachine doorschuiven. De vakken sluiten met een rits die op maat gemaakt is. De rits heeft ook nog een sierwaarde, daarom zijn de ritsen extra breed wat zorgt voor een mooie kleurencombinatie. Al met al erg leuk om te doen en daarom heb ik er een workshop van gemaakt voor zaterdag 3 oktober.
Als je het leuk vindt om mee te doen dan is opgave van te voren wel gewenst i.v.m. voorbereidingen vooraf. Om de opbergmap in één dag af te krijgen is het namelijk noodzakelijk dat de buitenkant al vast van te voren thuis wordt doorgestikt. Je krijgt hier uitleg over van te voren bij opgave.
Wil je eerst even komen kijken in de winkel dan mag dat natuurlijk ook altijd.


Donderdag en vrijdag is de winkel weer open. Op vrijdag is er voor de eerste keer dit seizoen weer een Farmerswife bee. Helaas ben ik zelf de minst productieve Farmerswife. Er is zoveel wat af moet. Dat is op zich niet erg, want we zijn bezig voor de kerstperiode en onze kerst OPENHUISdagen en daarvoor zijn er al allerlei leuke dingen binnen gekomen. Maar daarover een andere keer.


En ook nog een foto van een hele mooie Farmerswife quilt die al af is van één van de deelnemers van de bee.
 
Wil je meer inspiratie opdoen over de Farmerswifebee? Er is een Farmerswifegroep op Facebook waar je lid van kan worden.

Groetjes, Johanna

vrijdag 11 september 2015

Pompoenen.....pompoenen......pompoenen.....

Zo gauw ik pompoenen zie, is voor mij de herfst begonnen. Ik houd daar wel van. Veel mooie, warme herfstkleuren waarbij ik altijd de neiging krijg om weer heerlijk te gaan rommelen in en om het huis.
Met pompoenen buiten kun je alle kanten op. Zelf houd ik dan wel weer van wat rustiger zoals of deze foto:
Bron: pinterest.

Oranje knalt altijd lekker zodat je er verder niet eens zoveel meer aan hoeft toe te voegen. Hier zou ik wel een poosje lekker willen zitten in het zonnetje. Bakje koffie erbij, niet gek.
Pompoenen binnen vind ik altijd wat lastiger. Oranje in mijn huis....nou nee. En grijs/groen? Mwa. Dan zelf maar aan de knutsel.
Hier heb ik pompoenen van styropor bewerkt met verf, gesso, touw en was.


Beetje dichterbij....


Je kunt er leuke hoekjes mee maken.


Nog meer pompoenen van styropor. Hier bewerkt met Powertex en stone art.


En ik kwam deze pompoenen van stof tegen. Ziet er toch ook heel leuk uit.


Lijkt het je ook leuk om pompoenen te maken dan is het misschien een idee om hier eens een kijkje te nemen of hier voor de stof. Als je aan de slag gaat dan wens ik je veel plezier met het maken.

Groetjes, Johanna
dinsdag 8 september 2015

Pompdoek - geblokte keukendoek - geblokte theedoek

Geblokte theedoek, geblokte keukendoek, pompdoek.....
Allemaal benamingen voor echte, landelijke sfeermakers.
Ik maak er dan ook veel gebruik van.
In de winkel verkopen we de geblokte keukendoeken en geblokte theedoeken in 6 verschillende kleurtjes:
Rood,

zwart,


donkerblauw,


grijs,


lichtblauw,


en groen.


Je kunt er leuk mee decoreren, het geeft gelijk een landelijke sfeer,


maar we maken er ook lange Lijsjes van om bijv. als kadootje weg te geven,


met een heuse pollepel als hoofd,


we patchworken ermee,


maar we gebruiken het ook met een workshop 'memo bord maken',En ja, zo'n aanrecht vraagt toch om een geblokt gordijn ;-)


Wil je meer weten over ons aanbod, neem dan eens een kijkje op deze pagina http://www.lindehof.com/c-743062/boeren-keukenlinnen/

Groetjes, Johanna

Millefiori quilt-along en Katja Marek

Gisteren was ik te gast bij Rinske Stevens design op de open dagen. Rinske heeft een quiltgroothandel met een hoog 'snoepgehalte'.
En deze keer was daar Katja Marek, afkomstig uit Brits Columbia uitgenodigd. Katja is bekend van Millefiori quilt-along.
 
Katja heeft een quiltwinkel, geeft cursussen en heeft een aantal boeken op haar naam staan. Ze kon bij haar verhaal dus putten uit een heleboel ervaringen. Heel leerzaam voor ons dus.
Want wij gaan vanaf vrijdag 11 september ook starten met een  Millefiori quilt, al gaan wij niet de patronen/mallen van Katja gebruiken.

 
Mooie pastelkleurtjes,

 
1+1+1 = 1,

 
Tip... hexagonen als onderzetter,

 
Felle kleurtjes....want daar houdt ze wel van....

 
Let op de herhaling van het patroon...

 
Met een mooie afgewerkte rand,

 
Weddingring

 
En deze.....was voor het overgrote deel door haar moeder gemaakt.
 
Wij gaan vanaf vrijdag 11 september ook starten met een  Millefiori quilt, al gaan wij niet de patronen/mallen van Katja gebruiken.
Toch was het leuk om haar show en tell bij te wonen en haar quilts te bewonderen. Greetje die samen met Ellis ook mee was gekomen, had haar Millefiori quilt-in-wording mee genomen. Zo konden we mooi elkaars werk bekijken en vergelijken.

Groetjes, Johanna

maandag 7 september 2015

Quiltactiviteiten

Afgelopen week zijn onze quiltactiviteiten weer begonnen.

Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus hadden we open huisdagen. Het was die dagen een drukke, gezellige boel, we mochten veel mensen ontmoeten en het weer was geweldig. Tijdens de open huisdagen kon er geïnformeerd worden naar de quiltactiviteiten van het komende seizoen. Want om prachtige quilts te maken is enige begeleiding soms erg handig.Bron:pinterest


Zo startte als eerste afgelopen woensdag de beginnerscursus. Deze beginnerscursus voor patchwork en quilten is zeer zeker aan te bevelen als je het patchworken onder de knie wilt krijgen. Je leert in 6 lessen de beginselen van het patchwork en quilten en maakt kennis met verschillende technieken, je leert over het kleurgebruik, dubbelen en afwerken. De groep van woensdag was zeer gedreven, had al aardig wat lapjeskennis zodat er een vlotte start gemaakt kon worden.


Komende vrijdag start de tweede groep met de beginnerscursus o.l.v. Ellis Wielink.
We hebben er zin in.

Eveneens vrijdag gaat o.l.v. Greetje van Raalten de cursus/bee Milliefiori van Willyne Hammerstein van start. Greetje maakt uit haar 2e boek, genaamd Millefiori 2 de quilt 'Ballet'. Deze wordt werkelijk prachtig. Greetje maakt de quilt met Hollandse quiltstoffen, maar dit is uiteraard niet verplicht met de cursus. Bij deze quilt komen er allerlei technieken aan te pas en enige kennis van het quilten is erg handig.
 Ben je benieuwd welke quiltactiviteiten er nog meer op het programma staan? Neem dan gerust eens een kijkje in de agenda. Als je op de desbetreffende cursus klikt, wordt je vanzelf doorgelinkt naar de pagina met informatie.

Groetjes, Johanna