vrijdag 18 september 2015

Doe-het-zelf of DIY[do-it-yourself]

2 termen voor hetzelfde, nl.: zelf maken.
Ik ben er zo'n beetje mee opgegroeid en vraag me bijna bij alles af of ik het ook zelf kan.
Niet dat ik er zoveel tijd voor heb, maar het is gewoon de 'kick' geloof ik. Slaat nergens op, een mens hoeft niet alles te kunnen. Maar ja, dat zit er nu eenmaal in.
En met mij zijn er velen die daar ook last van hebben. Gelukkig maar. Ik zou me anders een beetje vreemd gaan voelen geloof ik. Vroeger, jaren geleden toen ik nog in de verpleging werkte en het 's nachts nog erg gezellig was en je met meerder collega's 'in de wacht' zat, nam ik vaak iets te handwerken mee. Ik werd dan nogal eens vreemd aangekeken als ik met wol en breipennen kwam aanzetten in de pauze, of een borduurwerkje, of lapjes. Maar ik vond het zo leuk om te doen en legde voor de zoveelste keer uit wat ik daar dan wel zo leuk aan vond.
Gelukkig is dat veranderd en ik merk dat steeds meer volwassenen en kinderen aan de slag gaan met iets te maken. Er wordt volop geknutseld en gehandwerkt en de pakketjes om zelf aan de slag te gaan staan volop in de belangstelling.
Vorig jaar maakte ik al eens deze 'appeltjesstok'. De pakketjes hiervan, compleet met foto en beschrijving staan in de webwinkel, maar het voorbeeld hangt ook in de winkel. Leuk om op te hangen in dit seizoen.


En ook de hartjeskrans, leverbaar in meerdere kleuren, is erg leuk om te maken. Kan met de naaimachine maar ook heel goed met de hand genaaid worden. Niet moeilijk om te maken, geschikt voor jong en oud, handig en minder handig.


Wil je echt helemaal ergens je eigen draai aan geven dan is het misschien leuk om hier eens te kijken. Meer voorbeelden volgen binnen kort.
Veel knutselplezier toegewenst.

Groetjes en een fijn weekend, Johanna

1 opmerking:

  1. Zo herkenbaar ... Mijn handen maken ook heel graag wat mijn ogen zien. En niet omdat ik zeeën van tijd heb of me verveel, maar gewoon omdat het zo ontzettend leuk is!
    Leuk zo'n inspiratiepagina.

    BeantwoordenVerwijderen