maandag 7 september 2015

Quiltactiviteiten

Afgelopen week zijn onze quiltactiviteiten weer begonnen.

Vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus hadden we open huisdagen. Het was die dagen een drukke, gezellige boel, we mochten veel mensen ontmoeten en het weer was geweldig. Tijdens de open huisdagen kon er geïnformeerd worden naar de quiltactiviteiten van het komende seizoen. Want om prachtige quilts te maken is enige begeleiding soms erg handig.Bron:pinterest


Zo startte als eerste afgelopen woensdag de beginnerscursus. Deze beginnerscursus voor patchwork en quilten is zeer zeker aan te bevelen als je het patchworken onder de knie wilt krijgen. Je leert in 6 lessen de beginselen van het patchwork en quilten en maakt kennis met verschillende technieken, je leert over het kleurgebruik, dubbelen en afwerken. De groep van woensdag was zeer gedreven, had al aardig wat lapjeskennis zodat er een vlotte start gemaakt kon worden.


Komende vrijdag start de tweede groep met de beginnerscursus o.l.v. Ellis Wielink.
We hebben er zin in.

Eveneens vrijdag gaat o.l.v. Greetje van Raalten de cursus/bee Milliefiori van Willyne Hammerstein van start. Greetje maakt uit haar 2e boek, genaamd Millefiori 2 de quilt 'Ballet'. Deze wordt werkelijk prachtig. Greetje maakt de quilt met Hollandse quiltstoffen, maar dit is uiteraard niet verplicht met de cursus. Bij deze quilt komen er allerlei technieken aan te pas en enige kennis van het quilten is erg handig.
 Ben je benieuwd welke quiltactiviteiten er nog meer op het programma staan? Neem dan gerust eens een kijkje in de agenda. Als je op de desbetreffende cursus klikt, wordt je vanzelf doorgelinkt naar de pagina met informatie.

Groetjes, Johanna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten