dinsdag 13 januari 2015

Workshop/cursus.....

 

Allereerst willen wij u het allerbeste toewensen voor 2015. We hopen dat het voor allemaal weer een gezond en een creatief jaar mag worden.

De eerste cursussen hopen wij deze week te starten. Het gaat dan om de vervolgcursus of techniekencursus voor quilten. De cursus wordt gegeven op vrijdagmiddag van  13.30 - 15.30 uur. Data:  16 januari - 30 januari - 13 februari - 6 maart - 20 maart. Aan bod komen: broderie perse, vouwtechnieken zoals de ruiten, hexagonnen en cathedral window, yoyo makers en needle turnen. Graag  meenemen: naald, garen, spelden, scherpe schaar. Kosten € 60.00 excl. materiaal. Mocht het nou zo zijn dat de vrijdagmiddag voor u niet handig is of dat een bepaalde datum een probleem is, neem dan toch gewoon contact met ons op. We werken in kleine groepjes en in overleg is er veel mogelijk. Hieronder het voorbeeld wat we gaan maken. Uiteraard is het mogelijk om voor een andere kleurencombinatie te kiezen. Het geheel is niet zo heel groot en het is mooi om dit na afloop bijv. in te lijsten.

Verder hopen we weer te starten met een beginnerscursus patchwork en quilten op de donderdagochtend van 9.30 - 11.30 uur . De data zijn 5 en 12 februari, 5 en 19 maart, 2 en 16 april. Ook hier geldt:  mocht een datum of dag een probleem zijn, neem dan toch gerust contact met ons op. De data staan nog niet op de website. Deze moet nog aangepast worden.
Op zaterdag 7 februari is er een workshop ragquilt maken. Dit is een quilt die je in 1 dag kunt maken. We beginnen die dag om 9.30 uur tot ong. 15.30 uur. Meer informatie staat op de website . De kleur combinatie op de foto is een pakket van flannelstof in zwart en ecru. Dit pakket kost kant en klaar gesneden met voor- en achterkant en tussenvulling € 85.00 exclusief lesgeld. (Dit pakket moet van te voren gereserveerd worden i.v.m. bestellen. Dit kan tot / met maandag 26 januari). Alles is dan al gesneden. Je kan gelijk beginnen. Ook kun je voor deze quilt heel goed charmpacks of layercakes gebruiken. Charmpacks en layercakes zijn benamingen voor stofpakketten die al op een bepaalde maat zijn gesneden. Het zijn stoffen van een complete serie stoffen zodat je in ieder geval niet je hoofd hoeft te breken of je wel de juiste kleurcombinatie bij elkaar hebt gezocht. We hebben deze pakketten te kust en keur op voorraad.
A.s. zaterdagochtend is er weer de Farmerswife bee. Voor degenen die denken: wat is een bee toch in vredesnaam: een bee is een quiltbijeenkomst van quiltsters die allemaal aan hun eigen project werken. Het is geen les, maar wel een goede stimulans (stok achter de deur) om verder te werken aan je quilt. En in het geval van de Farmerswife heeft deze ochtend dan een speciaal tintje omdat de deelnemers allemaal werken aan een quilt die Farmerswife heet en waar een heel verhaal bij hoort als ook een boek met patronen.
Voor diegene die altijd onze nieuwsbrief ontvangen, maar nog nooit bij ons op bezoek zijn geweest (of mij nog nooit gezien hebben :-) ) kun je de Lindehof HIER bekijken.

Hartelijke groet, Johanna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten