dinsdag 27 augustus 2013

FARMERSWIFE DAG

As. vrijdag is het zover, onze Farmerswifedag. Voor degene die quilten waarschijnlijk wel een bekende naam, maar er zijn er ook vast die denken: wat is dit nu weer. Farmerswife is de naam van een quilt die in 1920 ontstaan is na een oproep in het Amerikaans magazine/tijdschrift The Farmers Wife waarin de vraag gesteld werd aan hun lezers: Als jullie een dochter hadden van huwbare leeftijd, zouden julie haar dan , vanuit jullie eigen ervaring, graag zien trouwen met een boer? Het tijdschrift had in die tijd een oplage van 750.000 abonnee`s en er kwamen meer dan 7000 reacties! De beste antwoorden op de vraag zijn uitgegeven in boekvorm. En op basis van deze verhalen/antwoorden zijn de blokken onstaan die tesamen het quilt The Farmerswife vormen. Achter elk blok zit dus een verhaal.
Wat gaan we hier nu vrijdag mee doen: we starten om ongeveer 10.00 uur onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers een `show en tell`. Vervolgens gaan we een aantal bijzondere verhalen eruitlichten. Ik, als `boerin` van de Lindehof;) kan nu alvast verklappen dat in elk verhaal een waarheid schuilt. Niet voor niets is één van mijn motto`s `boeren is een manier van leven`. Vervolgens gaan we een lekkere lunch gebruiken die klaarstaat waarna er na de middag gewerkt kan worden aan de ( Farmerswife) quilt. Maar ook als u bezig bent met een andere quilt mag u daaraan werken. De dag is niet alleen bedoeld voor mensen die met deze quilt bezig zijn of deze al eens hebben gemaakt, maar ook voor alle andere geintereseerden. Om ong. 15.30 uur sluiten we af met koffie/thee/sapje e.d.
De kosten voor deze leerzame en gezellige dag zijn € 25.00. Voor iedereen die zich al opgegeven heeft of dat nog wil doen (er zijn nog een paar plekjes) ligt er een aardigheidje klaar. Opgave graag per mail lindehof@hetnet.nl Het boek is niet verkrijgbaar bij ons, maar zelf schafte ik er ooit eentje 2ehands aan op de quiltenpagina. Er hoort ook een CD bij waar de patronen op staan.
Speciaal voor deze dag zijn al onze F8 lapjes stof die dag € 1.75 per stuk. Wij hopen jullie te mogen begroeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten