vrijdag 26 september 2014

Farmerswifebee

 
De eerste Farmerswifebee op de Lindehof.
 
'Mijn' blokken.....
 
Hoe leuk is dat om met verschillende mensen aan eenzelfde project te werken. 
 
De één doet het zus, de ander  zo......
 
Maar het resultaat mag er zeer zeker zijn. 
 
De sashings er gelijk aanmaken bevalt goed. 
 
Zo houd je afwisseling in je werk. 
 
Er worst nogal eens gekozen voor donkere sashings, maar ook licht kan erg mooi zijn. 
Op naar de volgende keer (18 oktober as.)
 
Groetjes, Johanna 

dinsdag 16 september 2014

Farmerswife en appelgebak....


Al een tijdje ben ik bezig met de Farmerswifequilt. Het gaat niet zo snel, maar ik vind het wel een heel leuk project. Iedere keer weer een ander blokje, nieuwe stofjes uitzoeken, het is beslist niet saai. Omdat ik gemerkt heb dat er eigenlijk nog veel meer quilters met deFarmerswife bezig zijn, had ik een tijdje geleden al eens een speciale Farmerswifegroep aangemaakt op Facebook. Daar zijn ook een paar Amerikaanse pagina's actief. Het is mooi om te zien dat er overal aan deze quilt gewerkt wordt.
Maar ja, in het echt elkaars fw.quilts bekijken is toch ook niet verkeerd en daarom start er op de Lindehof een speciale bee. Er zijn al wat opgaves, maar er kunnen er nog best meer bij.  Dat wordt vast gezellig.

Behalve het quilten ben ik ook aan het appelgebak en andere appelige lekkernijen maken geslagen op dit moment. Wat een appels zitten er aan de boom. Geweldig. Appeltjes uit eigen boomgaard, wat wil een mens nog meer.

 Ik gebruik ze o.a. voor mijn Lindehofappelgebak dat in de nieuwe koffiehoek in de winkel verkrijgbaar is. As. donderdag en vrijdag is de winkel weer open en hopen we een nieuwe voorraad gebakken te hebben.

Voor nu een fijne dag!

Groetjes, Johanna

dinsdag 9 september 2014

WORKSHOP BROCANTE LUIKJES....

Op donderdagavond 9 oktober hopen we een workshop 'brocante luikjes' verven te organiseren.
We hopen om 19.00 uur te beginnen omdat het best nog een klusje is. Wil je geen luikjes maken maar wel een mooi paneel of een hoedendoos dan ben je ook welkom. Een hoedendoos vergt wel wat meer handigheid.
Natuurlijk kan deze workshop in overleg ook met een eigen groepje gepland worden bij ons op een andere datum. Evt. in combinatie met een high tea of boerenkoffievisite. We horen het graag.
Meer informatie over onze workshops vind je op www.lindehof.com onder 'workshops'.
 Groetjes, Johanna

maandag 8 september 2014

OPEN DAGEN(slot) en vervolg BOM.....

We hebben 2 fijne OPENHUISdagen achter de rug. Het liep lekker door of het was druk en er was veel belangstelling voor de quiltactiviteiten voor het komende najaar/winter. We hebben alle cursussen met beschrijving en foto op ons blog gezet, rechts de quiltactiviteiten, links de workshops. Wil je meer weten of heb je belangstelling neem dan gerust contact op.

Op de valreep, net voor de OPENHUISdagen kwamen de patronen binnen van de nieuwe BOM. (Zie enkele posten terug). Daar was ik uiteraard erg blij mee, kon ik toch in ieder geval wat laten zien. Maar dankzij Greetje is het ook nog gelukt om het eerste blok in elkaar te zetten en van het nodige applicatiewerk te voorzien. De stoom kwam er vrijdagmorgen nog vanaf, maar 't was klaar.

We gaan de pakketten klaarmaken voor degene die zich hebben aangemeld. Mocht je nog mee willen doen dan kan dat, ik heb nog een paar pakketten.


Begin volgend jaar hopen we weer OPENHUISdagen te organiseren. Dan uiteraard gericht op het voorjaar. We hebben er weer helemaal zin in.

Groetjes, Johanna

zaterdag 6 september 2014

Open huisdagen....

De eerste openhuisdag zit erop. Veel bekende en onbekende mensen gesproken. Altijd weer gezellig. We hebben hele leuke reacties gehad op onze verandereringen in de winkel. Vandaag de tweede openhuisdag.
Groetjes, Johanna

dinsdag 2 september 2014

Open dagen 5 en 6 september....


Het is al weer bijna zover, a.s. vrijdag en zaterdag 5 en 6 september, hopen we onze OPEN HUISDAGEN  op de Lindehof in Zalk te organiseren.! Dit doen we met leuke aanbiedingen, er is koffie, thee en lekkers, houden we een verloting met mooie prijzen en maakt u kans om een miniworkshop met boerenkoffievisite te winnen.

De boerderijwinkel is tijdens de zomervakantie flink gereorganiseerd en we zijn heel blij het resultaat.

Zo hebben we nu o.a. een gezellige koffie/thee hoek waar je in alle rust kunt genieten van een lekker bakje koffie of thee met wat lekkers en is er flink geschoven met kasten en tafels waardoor het geheel nu heel overzichtelijk is geworden.

Tijdens de open dagen kunt u kennismaken met de nieuwe cursussen die gegeven gaan worden op het gebied van quilten. De cursusleidsters zijn aanwezig en laten u graag kennismaken met allerlei moois en mogelijkheden.

Er is o.a. tijdens beide dagen een demonstratie ‘quilten op de latten ‘. Een handige manier van doorrijgen van de verschillende lagen van de quilt. Geen gehannes meer op de grond, gewoon lekker aan tafel.

Ook interessant zijn de voorgesneden pakketjes stof van Moda. Werkt lekker snel en er zijn heel veel mogelijkheden. We leggen u graag de voordelen uit van het werken met deze pre-cuts. Tijdens de open dagen geven we leuke kortingen op alle pre-cuts van Moda. Verder hebben we een hele stapel met rollen stof die afgeprijsd zijn naar € 5.00 per meter.

Voor de ingewijden in quiltland is het misschien aardig om te weten dat we starten met een speciale bee (quiltbijeenkomst) voor iedereen die bezig is met de Farmers Wife quilt. Iedere 3e zaterdagochtend van de maand komen we bij elkaar van 9.30 - 11.30 uur.

Naast het quilten mogen we ons nog steeds verheugen over alle workshops die we mogen verzorgen op het gebied van home deco. Vrijgezellenfeestjes, vrouwenverenigingen, familiedagen, teamuitjes, we doen het met veel plezier. Bent u op zoek naar een locatie en/of activiteit, informeert u dan eens naar de mogelijkheden. Ook voor degenen die zelf thuis aan de slag willen hebben we van alles op voorraad. Op dit moment is het werken met sjablonen helemaal hip. Er zijn dan ook erg leuke dingen mee te maken. Speciaal voor deze dagen hebben we een mooie aanbieding gemaakt van sjablonen en hobbykrijtverf.  Voor degenen die graag een workshop willen volgen op dit gebied hebben we hiervoor een avond gepland. We gaan dan aan de slag met een drieluik. Het is ook alvast leuk om deze te maken met het oog op de decembermaand. De workshopavond is donderdag 9 oktober om 19.00 uur.

We hopen u te mogen ontmoeten op één van onze Open huis dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Roobroeksweg 2, 8276 AX Zalk. Tel.nr. 038-3636233 of www.lindehof.com
 
Groetjes Johanna