woensdag 15 februari 2012

JEANNE D'ARC LIVING magazine is binnen....


De nieuwe editie is nu te koop in de winkel of in de webwinkel.
Met leuke zelfmaakideeen, recepten, enz.......

De collage hieronder is een mix van foto's uit de JDL en creatieve uitwerkingen van de Lindehof. Alle materialen zijn bij ons verkrijgbaar zodat je thuis, in je eigen tempo, aan de slag kan.

Groetjes, Johanna


woensdag 8 februari 2012

STREEKPRODUCTEN.....

Omdat we de naam atelier en boerderijwinkel voeren, krijg ik regelmatig de vraag of we zelf ook streekproducten maken. Het antwoord is: nee, dat doen we niet. Omdat wij een melkveebedrijf hebben, zou ik dan kaas of zuivel moeten gaan maken. Ik heb me daar ooit wel eens in verdiept, maar zag het niet zitten. Zelf kazen is een bedrijfsvoering op zich. Je bent er niet met 'gewoon' kaasjes maken. Een ander belangrijk punt was ook dat we geen ruimte hadden. Nu kan ik bij collegaboeren die wel zelf kazen best kaas inkopen, maar het is toch leuker om te kunnen zeggen dat de producenten van je grondstoffen 'daar en daar in de stal of buiten lopen'. Geeft toch een stukje extra beleving. En.....van de melk die wij aanleveren aan de melkfabriek wordt al kaas gemaakt. Bijv. Leerdammer kaas, of Boursin, of La vache qui rit, of de Babybelletjes. En deze zijn gewoon in de supermarkt te koop.
Naast kaas worden er diverse andere 'koeieproducten' gemaakt. En niet iedere boer is melkveehouder. Je hebt ook kippeboeren, tuinders, akkerbouwers enz. Allemaal mensen die in de agrarische sector werkzaam zijn. Met ieder hun eigen product. En in onze boerderijwinkel daarom een assortiment van allerlei houdbare producten. Deze producten zijn leuke kado's om te krijgen of om weg te geven. Er verlaten jaarlijks dan ook heel wat pakketjes onze winkel. En..... je kunt natuurlijk ook jezelf tracteren.

Groetjes, Johanna

dinsdag 7 februari 2012

ALLERLEI MOOIS...

Gisteren ben ik op stap geweest naar de beurs waar ik weer het één en ander heb ingeslagen. Hoewel er best nieuwe dingen waren te bewonderen, was er ook weer veel van hetzelfde. Maar ja, het valt ook niet mee om steeds weer wat nieuws te bedenken. Toch heb ik me er lekker uitgeleefd en flink wat stofjes ingeslagen. Zoals je weet wordt het assortiment de komende tijd uitgebreid met quiltstoffen. Quiltstoffen in mooie oude kleuren. Ook kwam ik leuke tijdschrften en patronen tegen. Eén patroon ziet je bovenaan deze blog. Het is toch een feestje om dit te maken? Hoewel ook de gebruikte stoffen ingekocht konden worden, heb ik ervoor gekozen om alleen het patroon aan te schaffen. Dan ben je vrij in je stofkeuze. En mocht je zelf geen stofjes hebben dan zijn er bij ons in de winkel genoeg stofjes te koop die er wel heel erg op lijken :). Meer info over het patroon vind je hier; http://www.lindehofboerderijwinkel.nl/c-939010-2/quiltstoffen/. (link plaatsen lukt niet :(......

Groetjes, Johannawoensdag 1 februari 2012

SPOTTY HEN....

Hoewel het op dit moment flink koud is buiten en bij ons op de boerderij de koude wind behoorlijk om het huis waait, denk ik vast aan het voorjaar en ben begonnen met een kippequiltje. Ik zag em ooit al eens ergens op een blog en een tijdje geleden kwam ik het pakket tegen bij een quiltgroothandel. Ik heb het pakket meegenomen en ben er dus nu aan begonnen. Het is de bedoeling dat het rond pasen af is. 't Is niet zo'n groot project maar wel allemaal appliceerwerk. En dat is voor mij nou niet het leukste handwerken wat er is. Maar vooruit, je wilt wat en dan moet je niet zeuren. Alles is geknipt....


De kip is er inmiddels opgeappliceerd.....En dit moet het dan worden:
Maar zover ben ik dus nog niet, we gaan echter vrolijk verder.


Groeten van Johanna